Allt ska med. Livet i sin helhet, vanligt, stötande eller politisk inkorrekthet.

torsdag 22 oktober 2009

Skånepartiets närradio 90,2


Skånepartiet

Under morgonen brukar jag lyssna på detta underbara program som lyfter fram den vanliga människan och inte stelopererade radiomänniskor. Ebba Granath borde inte få existera på Radio Malmöhus, nej hon borde inte få existera alls. "Jag är 33 år gammal och kommer ursprungligen från Kristianstad, men bor sedan några år i Malmö." Detta tror jag inte på, har lyssnat på henne när hon nedsolkade Radio Kristianstad, men att hon uppger att hon kommer därifrån är ett djupt oroande skämt. På senare tid har rikssvensktalande våldtagit vår rättmätiga plats, Björn Alverfeldt var en pajas, karriärkuk, skönt att han har flytt fältet. Lokalradio - nej - Skånepartiets närradio är lokalradio.

I dag ringde en man som hette Mihajlovic in och pratade med Herslow. Han kommer från Makedonien och flyttade hit 1983.
Han berättade att han fick saker kastade på sig vid Rosengård, bespottad vid Abdos och fick tillmälen i ett bibliotek, oprovocerat enligt hans utsago. Nu till överraskningen - av muslimer - enligt hans uppfattning. Han hade själv en muslimsk vän som han numera inte var på så god fot med, men han hade definitivt inget emot honom eller muslimer i sin helhet. På biblioteket tänkte han läsa dagstidningen under en lugn stund, det fick han inte. In kommer ett gäng muslimer och pratar högt. Han åberopar att detta är en läsesal och ska hedras, de hörsammar inte. Till svar får han ett "fuck you" och Mihajlovic replikerar med samma fras. Det är ingen kamelmarknad, sa han, det ska vara tyst.

Andra intressanta och roliga återkommande inringare är : Benny, Bengt, Gert, Birgit, Micke och många fler. Alla är genuint roliga att lyssna på och hur trevliga som helst.

Herslow brukar släppa in alla telefoninringare i sändning direkt utan censur och det blir många tysta samtal och ett och annat glåpord. En man med utländsk brytning gör det till en vana. Några gånger har han sagt: "Jag seka kenolla alla medlemmer i Skonepartiet" eller "Han som ringde innan vad hette han, Micke, ja han är bök". Det är bara bra att han får komma till tals och gräva sig själv ännu djupare, Herslow gör helt rätt.

Gert hade någon tvist med Horst. När Laila sa att han skulle ringa in i morgon till Horst, då sa Gert: "Nej han har föst undan mig". Tyckte så synd om Gert för han låter så trevlig. Han bor på Oxie och hemtjänsten vill inte rulla honom till parkeringen åttio meter bort. Det är ingen som vill hjälpa honom.

Laila Fernholm, en kvinna i dryga sjuttioårsåldern har en så otroligt sexig röst att jag går i byxan varje gång jag hör henne. Försökte googla fram en bild på henne men den generositen nändes inte herr Google med.

Inga kommentarer: