Allt ska med. Livet i sin helhet, vanligt, stötande eller politisk inkorrekthet.

torsdag 29 oktober 2009

Välkomna nästan allihopa

Programmet gick i UR igår 19:30 och ska sändas i totalt sju avsnitt.

Det senast visade har titeln ''När förlät vi Bert Karlsson?'' Två programledare ska fråga ut olika personer och låtsasgräva rent journalistiskt. Men det fungerar inte. Vad det blir i stället är ensidigt, amatörmässiga utfrågare, klippning till deras fördel och en så uppenbar rävjakt. Doreen Månsson och Musse Hasselvall gör ett dåligt intryck, hon är inte svenska, han har ett svenskt namn men ser absolut inte svensk ut.

Intervjun med Bert Karlsson var riktigt genant, Berts mobil ringde flera gånger, Musse läste upp flera citat där Bert hade uttalat sig "främlingsfientligt". Det ordet använder de frekvent. Tydligen ska man nyttja ordet till sin bristningsgräns. I Sverige får man inte vara invandringskritisk, en stor skillnad gentemot att vara invandrarfientlig. Bara i går läste jag i Kvällsposten om tre mobilrån som skedde under tisdagskvällen, det är inte svenskar som utför dessa dåd och det vet vi alla. Avsnittet visade en stark ton som jag tror kommer att låta likadant genom hela stycket. De spelade upp ett filmklipp då Bert drar ett negerskämt. Sedan gick Musse hem till sin tidigare granne som är somalier och han i sin tur åmar sig.

I vanlig ordning ska alla oliktänkande inom landets gränser skjutas i sank, Sverigedemokraterna får särskilt en kanonad. Vänstervridet, onyanserat och försköning av invandrare som en alltigenom heltrevlig grupp av hederliga "svenska" människor. Min förhoppning är att nästkommande program visare en annan sida av saken. Men så länge som man svärtar ner Sverige med att ta med Per Engdahl som en bot Sverige måste tvätta sin smutsiga byk från kommer det inte att gå. Ska den lilla regionen i norr rättfärdiga sin fornstora nationalism som alltmer suddas bort med att öppna stora famnen? När till och med Ayaan Hirsi Ali skriver i sin bok "En fri röst : min självbiografi" att Kanada eller Sverige är de lättaste länderna att komma in i måste det vara ett problem. När taxichauffören i Eqypten berättar om att han sparar ihop pengar för att resa till Sverige för ett bättre liv - är det ett problem. Malmö har blivit exakt så som politikerna vill ha det, ska spårvägen tänkas lösa det? Nej, något drastiskt måste till.

Den endaste anledningen för detta program var att få fram vad de ville, inte att undersöka och få andras sida av saken, propagandamaskinen rullar fortfarande överallt i statlig och kommersiell media. P1 skulle diskutera om varför slöjan är så skrämmande i dag, behöver inte ens lyssna för jag vet exakt vad som ska komma fram, det är bestämt på förhand. Malmö Högskola har gjort en undersökning om att kvinnor med slöja utsätts för övergrepp, ännu ett exempel. De känner sig så uttittade om de går i "svenska" områden till exempel Limhamn och andra stadsdelar befolkade med genuina svenskar. Jag som trodde att alla på Rosengård var svenskar det pumpar ju all media ut att de är, inte nu längre, när det inte passar sig.

Vad Sverige behöver eller måste ha är en före detta muslimsk kvinna i likhet med Nederländernas Ayaan Hirsi Ali som kan destruera Islam till oigenkännlighet. För som det är får bara en neger kalla en annan neger, ett bög får bara kalla andra bögar, en blatte får bara kalla en annan blatte och så vidare i all oändlighet. Kan media avvisa en tidigare rättrogen muslim som har bra argument?

Vi har regeringens helgardering i form av Nyamko Sabuni. Hon kommer från Burundi men jag tvivlar på att hon har varit muslim. I Burundi är majoriteten katoliker och endast tio procent är muslimer. Av Sveriges 4,5% muslimer borde ändå en och annan avhoppare träda fram, visst inte? I min värld existerar avhopp överallt, varför inte inom islam? Kan det vara förknippat med ett så intimt förhållande mellan privat- och religionslivet? Skulle en kvinna bryta sig ur mister hon familj, släkt, vänner, ja i stort sett hela sitt kontaktnät i ett svep. Till och med i det mest obskyra religioner eller sekter är avhopp och uteslutning ett välkänt fenomen. Betyder det då att islam är en perfekt religion?

Inga kommentarer: